Caritas în România

Activitatea socio-caritativă a constituit o preocupare constantă a Bisericii Catolice încă din perioada deosebit de grea a regimului comunist. După modelul organizaţiilor Caritas din Vestul Europei şi în ţara noastră activitatea de asistenţă socială şi umanitară a luat o formă organizaţională instituţionalizată prin constituirea organizaţiilor Caritas în cele 11 Dieceze Romano şi Greco Catolice. Dacă în momentul înfiinţării, imediat după Revoluţia din Decembrie 1989, misiunea principală a organizaţiilor a fost coordonarea distribuirii ajutoarelor trimise din străinătate, de-a lungul anilor Caritas şi-a dezvoltat şi diversificat activitatea, răspunzând mereu nevoilor sociale ale persoanelor aflate în dificultate. In prezent, activitatea organizaţiilor Caritas din ţară este concentrată pe câteva domenii, în cadrul cărora se derulează programe de asistenţă socială complexă: ajutoare sociale directe, programe cu şi pentru copii, programe pentru îngrijirea vârstnicilor, programe medicale, programe pentru persoane cu dizabilităţi, sprijin în caz de calamităţi.

Economie sociala

Confederaţia Caritas România a implementat proiectul european „Bridges for Inclusion” finanţat de Comisia Europeană prin programul PROGRESS în anii 2008 şi 2009.
Puteti gasi mai multe detalii aici

Parteneri

Banner

Flash informativ

Confederatia Caritas Romania va ureaza Paste Fericit!

Felicitare RO

 
Confederația Caritas România contribuie la dezvoltarea sectorului ONG din România prin lansarea proiectului „ONG-uri mai puternice împreună!”

 

header

București, 14 Aprilie 2014

Confederația Caritas România, cu susținerea partenerilor săi: Caritas Alba Iulia, Caritas Satu Mare, Caritas Norvegia, fundațiile Pentru Voi Timișoara și Alături de Voi Romania, a demarat proiectul „ONG-uri mai puternice împreună! - Lobby și advocacy pentru crearea de oportunități egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale în accesarea finanțărilor publice” ce se derulează pe o perioadă de 20 de luni (1 aprilie 2014 – 31 noiembrie 2015), proiectul fiind finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Bugetul proiectului este în valoare totală de 163,890.35 Euro din care 88,71% reprezintă finanțare nerambursabilă.

Obiectivul general al proiectului este acela de a influența politicile publice de finanțare a serviciilor sociale prin participarea activă a organizațiilor neguvernamentale (ONG-uri) la crearea unui cadru favorabil funcționării și finanțării serviciilor sociale în România. Proiectul „ONG-uri mai puternice împreună! stimulează colaborarea între ONG-uri în vederea creșterii reprezentativității furnizorilor privați de servicii sociale și a îmbunătățirii dialogului cu autoritățile centrale și locale. De asemenea, vizează dezvoltarea capacității de advocacy și de formulare a politicilor publice și sporirea vizibilității impactului pozitiv generat de serviciile sociale furnizate de ONG-uri.

Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de către organizaţiile neguvernamentale furnizoare de servicii sociale pentru persoane aflate în situație de dificultate sau vulnerabilitate şi a profesioniştilor care lucrează în aceste organizaţii. Beneficiarii indirecţi sunt reprezentaţi de către autorităţile publice centrale şi locale, alte organizaţii neguvernamentale din domeniul social, servicii publice de asistență socială, beneficiarii serviciilor sociale și membrii comunităților în care acționează ONG-urile selectate în proiect.

Pe perioada implementarii proiectului vor avea loc consultări regionale cu specialiști din sectorul ONG și cu reprezentanți ai autorităților în cadrul a 15 workshopuri. Concluziile consultărilor regionale vor constitui baza pentru elaborarea unei propuneri de politică publică privind finanțarea serviciilor sociale care va fi pusă în dezbatere în cadrul Forumului Serviciilor Sociale și promovată către factorii de decizie prin acțiuni de lobby la nivel local și central. Partenerul norvegian va organiza vizita de lucru în Norvegia a unei delegații de experți din România și va facilita întâlnirea cu reprezentați ai societății civile, ai autorităților centrale și ai administrației publice locale. Încheierea proiectului va fi marcată de o conferință finală.


Informații suplimentare referitoare la proiect puteti solicita prin e-mail la maria.crangasu@caritas.org.ro sau telefonic la numărul 0371 185 226 - Maria Crângașu, Specialist Comunicare și PR proiect, Confederația Caritas România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org;

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului;
 
 

footer

 

 

 

 

 
ANUNT PENTRU ANGAJARE

shaking-hands

 Centrul Diecezan Caritas Iași, organizație neguvernamentală care activează în domeniul social, angajează  MANAGER .

    

Candidatul trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

Pregătire:

 • Studii superioare în domeniul economic
 • Specializare în management, marketing, resurse umane și scriere de proiecte

Experiență:

 • Într-o poziție de conducere ( minim 4-5 ani)
 • În antreprenoriat economic, în dezvoltarea unui plan de afaceri
 • În sectorul marketing, fundraising, P. R., scriere și implementare de proiecte
 • În Controlling, dezvoltarea și administrarea personalului
 • În conceperea, aplicarea și monitorizarea aplicării procedurilor
 • În negocieri cu finanțatorii
 • În domeniul social (opțional)


Cerințe:

 • Bune cunoștințe practicate  în IT (Office System, experiență în lucrul cu baze de date)
 • Capacitate de a stabili rolurile coordonatorilor de proiecte și departamente
 • Cunoașterea și stăpânirea bună a limbii engleze sau a altei limbi de circulație internațională
 • Bun comunicator și negociator
 • Personalitate dinamică, comunicativă, organizată, analitică
 • Referințe din partea unui angajator, dacă este cazul

Candidaţii interesaţi pot depune un Curriculum vitae însoţit de scrisoare de intenţie  la Centrul Diecezan Caritas Iași, str. Sărăriei nr. 134  sau pe adresa de e-mail: contact@caritas-iasi.ro până la data de 23 aprilie 2014. Candidații selectați vor fi invitați la interviu.

Persoană de contact: Mihaela Condac- tel. 0729.550056
                      

 
Masurile de austeritate si sacrificiile cetatenilor europeni

cover crm 2014

Cetatenii saraci - victimele unei crize economice pe care nu au provocat-o 

Noul raport Caritas Europa cu privire la impactul crizei dezvaluie niveluri ingrijoratoare ale sărăciei și lipsurile majore inregistrate în cele șapte țări din UE. Cele mai grav afectate state de criza economică sunt: Cipru, Grecia, Irlanda, Italia, Portugalia, România și Spania.

Uniunea Europeana (UE) și statele sale membre continua sa trateze problemele declansate de criza prin prisma politicilor economice. Ca urmare, politicile puse în aplicare au un impact devastator asupra oamenilor din Europa, în special în cele șapte țări mentionate anteriror si care sunt cele mai afectate.

Eșecul Uniunii Europene și al statelor sale membre de a oferi sprijin concret, pentru a ajuta comunitatile afectate sa depaseasca dificultățile cu care se confruntă si pentru a proteja serviciile publice esențiale și de a crea locuri de muncă, sunt de natură să prelungească criza, din pacate.

Raportul "Criza europeană și impactul sau asupra comunitatiilor - Un apel pentru alternative si solutii echitabile" - este a doua ediție anuală dintr-o serie de examinare aprofundată a impactului pe care politicile de austeritate il are asupra cetateniilor din statele membre UE. Se specifica, de asemenea, numărul tot mai mare de oameni care se luptau cu sărăcia și cu fenomentul de excluziune socială.

Raportul descrie o Europă cu inegalitati sociale si economice, unde riscurile sociale sunt în creștere, iar sistemele sociale nu mai pot raspunde numarului mare de persoane care cer asistenta sociala si umanitara. Acesta arată o Europă în care coeziunea socială este slaba, iar încrederea oamenilor în instituțiile politice este din ce în ce mai slaba. Astfel, Europa se afla intr-o situatie dificila pe termen lung.

Prin intermediul acestui raport, Caritas Europa contestă puternic discursul oficial care sugereaza că cea mai grea parte a crizei economice a fost depasita. Criza nu s-a terminat. Opțiunile politice actuale au un impact negativ asupra grupurilor vulnerabile, și pentru prima data, cresc si mai mult riscul de saracie si de excluziune sociala la care sunt supuse aceste grupuri.

CONCLUZII GENERALE ALE RAPORTULUI:

 • Concluziile raportului se bazează pe mărturiile unice ale beneficiarilor organizațiilor Caritas din cele 7 state aflate in risc de saracie si de excluziune sociala.
 • Politica de austeritate nu ar trebui sa fie prioritara, iar o abordare alternativă ar trebui să fie adoptata, cum ar fi evaluarea masurilor economice propuse in politica de guvernare a fiecarui stat, inainte de a fi puse in aplicare
 • Autoritățile au alternative. Ele pot decide ce abordări politice sa foloseasca, bazându-și decizia pe corectitudine și dreptate.
 • Raportul arată în mod clar situatia in care se afla persoanele sarace. După 5 ani de criză economică acestia inca platesc pentru efectele crizei pe care nu ei au cauzat-o. Oamenii săraci devin si mai săraci.
 • Raportul se încheie cu recomandări clare pentru factorii majori de decizie și pentru părțile interesate - UE, instituțiile de stat, autoritățile centrale / locale, precum și organizațiile societății civile (ONG-urile)

Jorge Nuño Mayer, secretarul general al Caritas Europa:

"Noi credem că acest raport poate contribui la o mai bună conștientizare a impactului crizei asupra grupurilor vulnerabile. Acesta confirmă cererile de soluții pentru politice alternative. Politicienii au opțiuni atunci iau decizii pentru a atenua cele mai grave efecte ale crizei. Prioritizarea măsurilor de austeritate nu a rezolvat criza, ba chiar a cauzat probleme sociale, care au un impact pe termen lung "

Sylvana Rapti - Membru al Parlamentului European:

"Studiul Caritas, încă o dată, și mai ales în acest an arata că impactul social al crizei este mai evident ca niciodata. Raportul merge dincolo de simpla analiza a situației actuale. Nu este vorba doar despre fapte, cifre și previziuni. Acest studiu de neprețuit reușește să fuzioneze expertiza cu sensibilitatea fata de grupurile vulnerabile pentru a gasi soluții concrete. Noi avem nevoie de schimbări reale, care îmbunătățesc viața oamenilor obișnuiți și asigura demnitatea celor mai vulnerabili. Singura modalitate de a cultiva din nou "Elpis" (înseamnă "speranță", în limba greacă) pentru Europa este de a revigora solidaritatea și integrarea sociala. "


Preluare: http://www.caritas.eu/the-human-cost-of-austerity-poor-people-paying-for-a-crisis-they-did-not-cause

Descarca Raportul de Monitorizare a Crizei, 2014: http://www.caritas.eu/sites/default/files/caritascrisisreport_2014_en.pdf

 

 
Am lansat proiectul „Imbunatirea conditiilor de viata a Romilor si a altor grupuri vulnerabile aflate in conditii sociale de trai precare din regiunile Satu Mare si Maramures”

 

eviment thomasIn data de 3 aprilie 2014 a avut loc evenimentul de lansare a proiectului „Imbunatirea conditiilor de viata a Romilor si a altor grupuri vulnerabile aflate in conditii sociale de trai precare din regiunile Satu Mare si Maramures.
 
Proiectul este implementat in perioada 2014 - 2018 de catre Caritas Elvetia in parteneriat cu Organizatia Caritas a Diecezei Satu Mare”, Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi din Cluj Napoca si Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate – SASTIPEN din Bucuresti, fiind cofinantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa in valoare de 2.694.418 CHF.
 
Scopul proiectului este dezvoltarea capacitatii membrilor comunitatilor de romi si a grupurilor vulnerabile, din trei comunitati, din judetele Satu Mare (Ardud, Turulung) si Maramures (Baia Mare, cartierele Craica si Vasile Alecsandri), stimularea participarii active la viata sociala, economica si politica. Prin activitatile intreprinse vom interveni in trei domenii: educatie, sanatate si dezvoltare comunitara. Pe parcursul celor 4 ani de implementare proiectul va sprijini un numar de aproximativ 1000 de beneficiari directi (copii, tineri si adulti).
 
Proiectul se bazeaza pe trei componente principale:
 
1. Dezvoltare comunitara: prin care dorim ca membrii comunitatilor de romi din Ardud, Turulung si Baia Mare sa devina constienti de situatia in care traiesc (referitor la problemele cu care se confrunta si resursele existente in interiorul si exteriorul comunitatii) si sa aiba capacitatea de a accesa aceste resurse pentru a-si imbunatati situatia.
 
2. Educatie: prin care dorim ca membrii comunitatilor de romi si a altor grupuri vulnerabile sa fie capacitate sa participe activ la viata sociala, economica si politica.
 
3. Sanatate: prin care dorim reducerea vulnerabilitatii membrilor comunitatilor de romi si a altor grupuri marginalizate privind riscurile de imbolnavire (cauzate de barierele din sistemul de sanatate pe de o parte si de cele din interiorul comunitatilor pe de alta parte) in Ardud, Baia Mare si Turulung.
 
Pentru informatii suplimentare privind proiectul va rugam sa ne contactati la sediul Organizatiei Caritas a Diecezei Satu Mare, P-ta Libertatii nr.20, Satu Mare sau telephonic la numarul 0735-406639 sau prin email: fulop.orsolya@caritas-sm.ro, coordonator proiect Fülöp Orsolya.

DSC 0280
DSC 0235

 

 
FOND lanseaza proiectul "Consolidarea capacitatii FOND si a organizatiilor membre in domeniul cooperarii pentru dezvoltare in Romania"

27 Martie, Bucuresti

Proiect finantat prin granturile SEE, 2009-2014, in cadrul programului Fondului ONG in Romania

Subcomponenta 5.1 - Sprijin pentru coalitii si retele la nivel regional si national si pentru think-thank-uri

Proiectul este implementat de FOND si isi propune consolidarea capacitatii interne a Federatiei pentru a raspunde mai bine nevoilor in realizarea obiectivelor lor in domeiul cooperare pentru dezvoltare, pentru a implementa initiative de monitorizare si formulare de politici publice in domeniu prin intarirea capacitatii de advocacy a FOND.

Principalele activitati derulate pe parcursul proiectului vor consta in organizarea sesiunilor de formare si informare pentru membri, realizarea de rapoarte de cercetare si analiza in domeniu, activitati de promovare, etc.

Lansarea oficiala a proiectului a avut loc in cadrul celei de-a IX-a editii a Adunarii Generale FOND din perioada 27-28 martie 2014 unde au participat, alaturi de membrii Federatiei, reprezentanti ai societatii civile interesate de domeniu si ai Ministerelor din Romania.

 
Caritas Europa a organizat un workshop de dezvoltare organizationala pentru 28 de organizatii Caritas

1899675 592492297512345 2118433819 o

In perioada 10-12 Martie 2014, 28 de organizatii Caritas, reprezentate de 44 de participanti, s-au reunit la Viena la Workshopul de Dezvoltare Organizationala, organizat de echipa Caritas Europa. In decursul celo trei zile de lucru, participantii au fost instruiti cum sa dezvolte un plan organizational. Confederatia Caritas Romania, reprezentata de directorul executiv, Doina Crangasu, a participat la procesul de lucru pentru dezvoltarea capacitatii organizationale ce contribuie la planul de dezvoltare.

Pe perioada primei zile de lucru, participantii au inteles de ce procesul de auto-evaluare este esential pentru identificarea punctelor forte si slabe ale organizatiei. Acest pas este esential pentru a lua decizii corecte in ceea ce priveste investiile in organizatie. Rezultatele acestei auto-evaluari vor contribui la dezvoltarea instrumentului de evaluare a viitoarelor standarde globale ale Caritas Internationalis, ce vor fi lansate incepand cu 1 Ianuarie 2015.

"Aceste standarde vor fi eficiente pentru toate organizatiile Caritas din lume. Vestea buna este ca mai mult de 70% din noul pachet de standarde va cuprinde standardele europene deja existente. Astfel, organizatiile Caritas care deja se ghideaza dupa standardele europene vor scuti timp in momentul aplicarii noului pachet de standarde" Jacob Winter, Director Executiv, Caritas Internationalis.

Ziua a doua a presupus deja creionarea planului organizational. Cu ajutorul expertiilor departamentului de Dezvoltare Organizationala al Catholic Relief Action, participantii au lucrat pe studii de caz reale cu scopul final de a elabora planurile de organizare. Acestia au aflat despre tehnica "Arborele Problemelor", o tehnica care face o analiza cuprinzatoare a problemelor centrale din organizatie si care identifica cauzele sale profunde, precum si impactul acestora asupra performantei generale a organizatiei. In acest context, Marc D'Silva, reprezentantul departamentului de Dezvoltare Organizationala al Catholic Relief Action, a subliniat importanta acestei analize intr-un  mod participativ, care implica toti membrii echipei.

Marc D'Silva a subliniat faptul că cei 17 de ani de experiență în evaluarea planurilor organizationale l-au învățat că este foarte important să se includă în această etapă a procesului o analiza de riscurilor. "Realizand o analiza a riscurilor in aceasta etapa, veti reusi sa obtineti siguranta atingerii obiectivelor intr-o faza timpurie", a precizat acesta.

In ziua a treia, Vitoria Garofalo, reprezentanta organizatiei Caritas Spania a facilitat ultima intalnire si a facut o recapitulare a ideilor expuse in cele trei zile ale workshopului. De asemenea, a explicat participantiilor principiile de aplicare la Caritas Development Fund (CDF).

La final, participantii au definitvat planurile organizationale si le-au prezentat in plen, urmand a fi dezbatute ulterior.

Preluare: http://www.caritas.eu

 
Preluare: România, prin ochii unei ONG-iste puternice

Milioane de români se află în zona riscului sărăciei şi a excluziunii sociale. Autorităţile fac puţine lucruri pentru a le creşte nivelul de trai, dar o femeie puternică din mediul neguvernamental românesc are soluţii.

Liviu Florea, redactor-şef AlTreileaSector.ro

photo doina crangasu 1

Creşterea explozivă pe care care a înregistrat-o Produsul Intern Brut (PIB) anul trecut nu se reflectă într-un nivel de trai mai bun al românilor. Din contră, angajaţii români au cele mai mici salarii minime dintre toţi salariaţii statelor Uniunii Europene (UE), arată datele Eurostat. Cele mai mari salarii minime din UE se regăsesc în Luxemburg (1874,19 euro), Belgia (1501,82 euro) şi Olanda (1469,4 euro), în vreme ce angajaţii cel mai prost recompensaţi sunt cei din România (157,5 euro), Bulgaria (158,5 euro) şi Letonia (286,6 euro).

Doina Crângaşu, 47 de ani, director executiv al Confederaţiei Caritas România, care a fost aleasă de revista Forbes România drept una dintre cele mai influente femei din ţară, este de părere că statul are intenţii bune în ceea ce priveşte combatarea sărăciei la nivel naţional, dar fără rezultate concrete.

„Din punct de vedere practic, autorităţile din România nu fac foarte multe lucruri pentru combaterea sărăciei. Faptul că la nivel de intenţie sunt niste promisiuni reprezintă un lucru bun, dar nu este suficient doar atât”, spune Crângaşu.

În ultima vreme, oficialii UE sunt tot mai preocupaţi de reducerea sărăciei la nivelul statelor membre, iar una dintre soluţiile propuse autorităţilor locale este crearea de joburi care să ducă la o scădere a diferenţelor salariale dintre angajaţi. „Trebuie să acordăm atenţie nu doar creării de locuri de muncă, ci şi calităţii locurilor de muncă, pentru a realiza o redresare durabilă care nu numai să reducă şomajul, ci şi sărăcia”, a declarat recent Laszlo Andor, comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune.

Potrivit ultimelor date centralizate de Eurostat, peste 8,9 milioane locuitori din România erau supuşi, în 2012, riscului de sărăcie şi de excluziune socială. La nivelul UE, doar în Germania, Spania, Franţa şi Italia există mai mulţi oameni în pericol de sărăcie şi excluziune socială comparativ cu România.

„Statul român ar trebui să aibă o viziune pe termen lung şi o strategie. Cred că României îi lipseşte o strategie la nivel naţional, din care să fie dezvoltate şi operaţionalizate strategii specifice pe angajare, educaţie, sănătate şi asistenţă socială. Atâta timp cât între ministere nu există o colaborare şi o coordonare, probabil că România va mai petrece mulţi ani de acum înainte în a-şi căuta drumul”, afirmă Crângaşu.

Confederaţia Caritas, una dintre organizaţiile neguvernamentale locale care se implică puternic în combaterea sărăciei la nivel naţional, organizează, de câţiva ani, evenimentul „Un milion de stele”, preluat de la Caritas Europa, prin care invită românii să facă un gest de solidaritate faţă de persoanele care trăiesc în sărăcie, boală şi sunt marginalizate social. Ediţia din 2013 a evenimentului s-a desfăşurat în 35 de localităţi din ţară, unde peste 20.000 de români au aprins un milion de candele, în semn de solidaritate faţă de persoanele nevoiaşe.

Fiecare stat din UE este obligat să prezinte, anual, un program naţional de reformă, care să urmărească, printre altele, atingerea unor obiective sociale, cum ar fi reducerea sărăciei. Confederaţia Caritas Europa monitorizează programele naţionale de reformă ale statelor UE şi realizează „rapoarte în umbră” (shadow reports), în care nuanţează diverse concluzii trase de autorităţi.

În raportul realizat anul trecut, Caritas Europa are mai multe recomandări pentru autorităţile din România, în ceea ce priveşte combatarea sărăciei, creşterea nivelul de educaţie şi îmbunătăţirea serviciilor sociale.

Principalele sfaturi, pentru cei care conduc România, referitoare la diminuarea sărăciei sunt:

-   să reformeze sistemul de sănătate pentru a-i creşte eficienţa, calitatea şi gradul de accesibilitate, în special pentru oamenii dezavantajaţi şi comunităţile izolate;

-   să îmbunătăţească participarea pe piaţa muncii, precum şi angajabilitatea şi productivitatea forţei de muncă, prin revizuirea şi consolidarea politicilor active de pe piaţa muncii, să furnizeze training şi servicii individualizate şi să promoveze învăţarea pe tot parcursul vieţii; să permită o dezvoltare a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă care să se vadă în creşterea calităţii şi a acoperirii serviciilor furnizate;

-   să accelereze reforma educaţiei, prin includerea şi construirea capacităţii administrative la nivel local şi central, precum şi prin evaluarea impactului reformelor; demararea de reforme pentru învăţământul vocaţional şi profesional;

-   strategia naţională pentru incluziunea romilor ar trebui să beneficieze de suficiente fonduri pentru a fi implementată eficient;

-   să extindă serviciile de asistenţă socială, inclusiv prin finanţarea ONG-urilor şi furnizorilor privaţi de servicii sociale, pentru a acoperi toate zonele României;

-   să reducă birocraţia excesivă şi să îmbunătăţească dialogul între ministere şi societatea civilă;

-   să le ofere grupurilor vulnerabile şansa de a beneficia de servicii sociale adecvate şi accesibile;

-   să reducă şomajul în rândul tinerilor, prin implementarea unui plan de naţional de creare de locuri de muncă;

-   să creeze beneficii de protecţie socială.

Chiar dacă România mai are încă multe lucruri de pus la punct pentru a combate sărăcia şi efectele ei, Crângaşu consideră că autorităţile au luat şi măsuri bune la nivel legislativ.

„Printre lucrurile bune pe care le-au făcut autorităţile din România în ultimii ani se numără adoptarea legea educaţiei şi cea a asistenţei sociale. În ceea ce priveşte legea asistenţei sociale, chiar dacă reprezintă un aspect pozitiv, problema este că, de la sfârşitul lui 2011, când a fost adoptat, actul normativ nu este funcţional, pentru că nu are norme de aplicare”, precizează Doina Crângaşu.

Confederaţia Caritas România este unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de asistenţă socială la nivel naţional şi beneficiază, anual, de fonduri substanţiale din bugetele centrale şi locale. În 2013, de exemplu, toate cele zece organizaţii neguvernametantale membre ale Confederaţiei Caritas România au primit subvenţii de peste 9,6 milioane de lei.

„Unul dintre cele mai nevralgice puncte din domeniul de asistenţă socială din România este acela că nu se pune accentul pe sistemul social, ci continuă să se încurajeze prestaţiile, adică alocarea directă de bani persoanelor aflate într-o situaţie de dificultate. De-a lungul timpului s-a dovedit că nu este suficient doar să dai o anumită sumă de bani. Persoana respectivă are nevoie de mai mult decât de bani. La nivel european, serviciul social este considerat un serviciu activ de incluziune în societate şi pe piaţa muncii”, mai spune Crângaşu.

Confederaţia Caritas România va continua să pună presiune pe autorităţi şi să desfăşoare activităţi puternice de lobby, în ciuda faptului că o parte semnificativă din bugetele anuale are organizaţiilor membre provine din bani publici.

„În această muncă de lobby trebuie să intri în coaliţii şi parteneriate, să creezi reţele, pentru a avea o voce puternică”, conchide Crângaşu.

Sursa text: http://www.altreileasector.ro/romania-prin-ochii-unei-ong-iste-puternice/

Sursa foto: Confederaţia Caritas România

 
Prima pagina PDF Imprimare Email
 

seniori-net consortiu


 

disaster risk reduction

„For a Safer Life in our Communities"

 


Descarca Brosura Mereu Tanar:
Cum sa ramai activ, frumos si sanatos!
GRATIS!

Raport Anual 2011

raport 2011 icon

 

Am lansat
 
300x250
 
 
Descarca BROSURA
Caritas in Romania

RO | EN

Descarca RAPORTUL
Confederatiei Caritas Romania
RO | EN

Activitati in imagini

 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator