Activitati in Retele

activitati header1

Proiectele noastre complexe, mereu orientate spre viitor, au nevoie de implicare în implementarea politicilor de cooperare pentru asistență umanitară la nivel național și internațional, în dezvoltarea unor strategii de advocacy, de politici europene și a unor planuri regionale de colaborare. De aceea, Confederația Caritas România este parte integrantă în mai multe rețele naționale și internaționale.

CIDSE-CI logo joint

Caritas Internationalis este una dintre cele mai mari reţele dedicate reducerii sărăciei şi nedreptăţii în întreaga lume. Având 165 de membri, organizaţii Caritas naţionale, Caritas Internationalis îşi concentrează activitatea în trei domenii principale: situaţii de urgenţă, dezvoltare durabilă şi construirea păcii.

caritas europa

Caritas Europa este o reţea europeană formată din 48 de organizaţii Caritas care lucrează în 44 de ţări europene. Activităţile sale se concentrează asupra combaterii sărăciei şi a inegalităţilor sociale, migraţiei şi azilului în toate ţările Europei, asistenţă umanitară şi dezvoltare internaţională.

Logo-FOND-2

FOND este principalul partener al Guvernului României în procesul de implementare a politicii naţionale de cooperare pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară şi susţine dezvoltarea statelor din ariile geografice identificate ca prioritare pentru relaţiile externe ale României.

logo rndr caritas

Confederatia Caritas Romania este parte a Reţelei Naţionale de Dezvoltare Rurală (si in Consiliul National de Coordonare) ce are ca obiectiv general înrolarea energiei tuturor actorilor în procesul de dezvoltare rurală si promovarea unui flux eficient de informaţii, schimburi de idei si bune practici si cooperarea dintre actori, grupând toate organizaţiile si instituţiile care sunt implicate în dezvoltarea rurală. Impreuna contribuim la imbuntatirea calitatii vietii si dezvoltarii economice in spatiul rural, la stabilirea unei guvernante locale si nationale in vederea implementarii strategiilor de dezvoltare sociala, economica, culturala si de prezervare a mediului.

vezi site-ul

line break

Citeste si despre alte actiuni Caritas Romania

campanii