Campanii

campanii header1

patrat campanie

"Inainte de a pleca...Informeaza-te! Campanie dedicata cetatenilor romani care vor sa plece in Marea Britanie"

Campania are ca scop informarea si educarea celor are încă nu au părăsit România pentru a încerca să îşi construiască un trai mai bun într-o ţară net dezvoltată din punct de vedere economic şi social.  Printre ţările preferate de români se află şi Marea Britanie. Chiar dacă număul cetăţenilor români nu este atât de mare ca cel din Italia şi Spania, statisticile Biroului Naţional de Statistică din Marea Britanie indică în august 2014, un număr total de 153.000 de români şi bulgari angajaţi legal în Marea Britanie. Însă printre aceste statistici se află şi procente îngrijorătoare privind numărul cetăţenilor români care odată ajunşi în Marea Britanie se confruntă cu o realitate diferită de cea pe care se aşteptau să o găsească. Greutăţile şi provocările neplăcute pot apărea încă din primele zile, însă cu sfaturile şi pregătirea necesară, românii care se gândesc să emigreze le pot evita.

citeste mai mult

logo-elmi

ELMI (Enhancing Labour Market Integration of Elderly Family Carers through Skills Improving), proiectul a debutat in Romania in luna iunie a anului 2014 si se traduce in limba romana - Stimularea integrării pe piața muncii a îngrijitorilor familiali ai persoanelor vârstnice, prin îmbunătățirea competențelor. Obiectivele proiectului au fost formulate in contextual unui fenomen de imbătrânire progresivă a populației. Acesta este un fenomen cu care se confruntă toate țările europene în acest moment. Tocmai de aceea, provocarea pentru sistemele de îngrijire medicală și socială va fi uriașă, iar munca îngrijitorilor informali ca furnizori principali de îngrijire va rămâne crucială sau va deveni chiar mai importantă.

citeste mai mult

Fondul-ONG-in-Romania

ONGuri mai puternice impreuna

Confederația Caritas România, cu susținerea partenerilor săi: Caritas Alba Iulia, Caritas Satu Mare, Caritas Norvegia, fundațiile Pentru Voi Timișoara și Alături de Voi Romania, a demarat proiectul „ONG-uri mai puternice împreună! - Lobby și advocacy pentru crearea de oportunități egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale în accesarea finanțărilor publice” ce se derulează pe o perioadă de 20 de luni (1 aprilie 2014 – 31 noiembrie 2015), proiectul fiind finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Bugetul proiectului este în valoare totală de 163,890.35 Euro din care 88,71% reprezintă finanțare nerambursabilă. citeste mai mult

seniori-net consortiu

SenioriNET

Proiectul "SenioriNET - Retea ONG de servicii dedicate persoanelor varstnice" isi propune sa creeze prima retea informala la nivel national de organizatii active in domeniul serviciilor pentru varstnici, cu precadere cele care furnizeaza ingrijiri la domiciliu. Proiectul este bazat pe  nevoia de a coaliza intr-o singura voce organizatiile active in domeniu la nivel national. citeste mai mult

thumbail anul imbatranirii active

Campania "Activ indiferent de varsta! Din respect pentru seniori!"

Un proiect original. O initiativa pentru viitor! Aceasta platformă este un instrument de informare online, realizat de Caritas România, care se adresează persoanelor interesate de tema îmbătrânirii active și a solidarității între generații. Pe lângă secțiunea de nominalizări, www.mereutanar.com oferă și resurse seniorilor activi pe diferite domenii (sănătate, sport, voluntariat, legislație etc.), dar și un calendar ale evenimentelor destinate acestora la nivel național. citeste mai mult

309889 248915891831195 148824845173634 766308 207088414 n
 Campania "Un milion de stele!"

Prin  campania ”Un milion de stele”, Caritas s-a asociat, inca din anul 2005, actiunilor similare organizate in toata Europa sub acelasi nume, menite sa sensibilizeze cetatenii pentru a face un gest de solidaritate fata de persoanele care traiesc in saracie si sunt marginalizate social. Gestul consta in aprinderea de lumanari intr-un spatiu public, fiecare flacara reprezentand simbolic o persoana care se confrunta cu neajunsurile si excluziunea sociala. Incepand cu anul 2009, actiunea s-a desfasurat la nivel national. citeste mai mult

P1010079 small

În centrul preocupărilor organizaţiilor Caritas se află oamenii şi comunităţile care din diferite motive au nevoie de sprijin. Caritas oferă beneficiarilor săi, prin pachetul de programe şi servicii sociale, o şansă de a se reintegra în societate şi de a trăi o viaţa în demnitate, cât se poate de autonomă şi responsabilă. citeste mai mult

line break

Campanii Caritas
Evenimente
Fii la curent cu ultimele evenimente organizate de Caritas Romania si de Organizatiile Membre. vezi mai mult
Caritas Emergency
Caritas lobby
Influentam pozitiv politicile sociale atat la nivel national, cat si european. vezi mai mult
Retele Caritas
Vezi retelele europene si internationale in care activeaza Caritas Romania pentru membri sai.
vezi mai mult
Caritas Capacity Building