Evenimente

evenimente header1

un milion de stele 2014

Un Milion de Stele, editia 2014 - Cel mai mare eveniment caritabil din Romania a reaprins speranta celor nevoiasi

Cel mai mare eveniment caritabil din România, „Un Milion de Stele, editia 2014, derulat de 8 organizații Caritas din România, a avut loc simultan, în premiera într-un număr record de localități din România - 45 . Cea de-a 6-a ediție a evenimentului dedicat tuturor persoanelor nevoiașe care se confruntă cu sărăcia extremă și cu marginalizarea socială a atins un vârf maxim, pe 17 Octombrie 2014. citeste mai mult

sageata

Proces consultativ privind dezvoltarea serviciilor sociale din România Sesiunea a doua, regiunea SUD, Constanța

Confederația Caritas România, promotor al proiectului „ONG-uri mai puternice împreună! - Lobby și advocacy pentru crearea de oportunități egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale în accesarea finanțărilor publice”, organizează pe data de 19 Septembrie, cel de-al doilea workshop din REGIUNEA SUD, în Constanța. Workshopul va fi găzduit de Hotel Zodiac, în Sala de Conferință, la B-dul Al. Lăpușneanu, nr. 184B, Constanța, Jud. Constanța, de la ora 10:30. citeste mai mult

onguri mai puternice impreuna

Consultare regională pentru elaborarea unui model de finanțare sustenabilă a serviciilor sociale

Confederația Caritas România, promotor al proiectului „ONG-uri mai puternice împreună! - Lobby și advocacy pentru crearea de oportunități egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale în accesarea finanțărilor publice”, a organizat pe data de 26 iunie, primul workshop din REGIUNEA SUD, în București, lasediul Romanian-American Foundation (Casa RAF). Proiectul se derulează pe o perioadă de 20 de luni (1 aprilie 2014 – 31 noiembrie 2015), fiind finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. citeste mai mult

forumul seniorinet

Forumul Furnizorilor de Îngrijire la Domiciliu - Ingrijirile la domiciliu - un drept legal, nu un privilegiu!

În România vârstnicii reprezintă 15% din populaţia ţării, iar estimările arată că în anul 2050 procentul va ajunge la 30%. Mai bine de 750 000 de vârstnici nu îşi pot desfăşura minimul necesar de activităţi zilnice. Nevoia de îngrijire la domiciliu se manifestă la cel puţin 20% din populaţia vârstnică actuală, dar nevoia de îngrijire la domiciliu este acoperită în 0.23% din cazuri. Peste 80 de reprezentanţi din organizaţiile neguvernamentale, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi experţi independenţi s-au reunit la Sinaia în perioada 18-20 Iunie 2014 pentru a participa la primul Forum al Furnizorilor de Îngrijire la Domiciliu. citeste mai mult

306346 307989692547389 178795658800127 1316936 2084661671 n

Un Milion de stele - lumina sperantei

”Un milion de stele”, Caritas s-a asociat, încă din anul 2005, acţiunilor similare organizate în toată Europa sub acelaşi nume, menite să sensibilizeze cetăţenii pentru a face un gest de solidaritate faţă de persoanele care trăiesc în sărăcie şi sunt marginalizate social. Gestul constă în aprinderea de lumânări într-un spaţiu public, fiecare flacără reprezentând smbolic o persoană care se confruntă cu neajunsurile şi excluziunea socială. vezi site-ul evenimentului

pap

Lansarea Ghidului Primul Ajutor Psihologic

Pe data de 27 Februarie Caritas România, în parteneriat cu Federația ONGurilor pentru Dezvoltare (FOND – www.fondromania.org), a lansatversiunea în limba română a publicaţiei „PRIMUL AJUTOR PSIHOLOGIC (PAP): Ghid pentru asistenţii comunitari”, material realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în anul 2011 sub titlul „PSYCHOLOGICAL FIRST AID: Guide for field workers”. vezi mai multe detalii
Campanii Caritas
Evenimente
Fii la curent cu ultimele evenimente organizate de Caritas Romania si de Organizatiile Membre. vezi mai mult
Caritas Emergency
Caritas lobby
Influentam pozitiv politicile sociale atat la nivel national, cat si european. vezi mai mult
Retele Caritas
Vezi retelele europene si internationale in care activeaza Caritas Romania pentru membri sai.
vezi mai mult
Caritas Capacity Building