Newsletter Nr. 5, 2014, Caritas Romania/Fond ONG - Proiect ONGuri mai puternice impreuna!

Un Milion de Stele, editia 2014 - Cel mai mare eveniment caritabil din Romania a reaprins speranta celor nevoiasi

10694385 730264673724872 2724280916168370343 oCel mai mare eveniment caritabil din România, „Un Milion de Stele, editia 2014, derulat de 8 organizații Caritas din România, a avut loc simultan, în premiera într-un număr record de localități din România - 45 . Cea de-a 6-a ediție a evenimentului dedicat tuturor persoanelor nevoiașe care se confruntă cu sărăcia extremă și cu marginalizarea socială a atins un vârf maxim. În doar câteva ore, în cele 45 de localități din România (vezi harta) 7400 de susținărori individuali, alături de peste 2000 de voluntari și reprezentanți ai organizațiilor Caritas, au aprins milioane de candele ale solidarității și au donat 42.676 de RON.

Investitia in Sectorul Serviciilor Sociale conduce la rezultate economice pozitive si durabile

poza stire 2La sfarsitul lunii octombrie a.c., Dl Luk Zederloo - Presedintele Social Services Europe, platforma care reprezinta peste 100,000 de furnizori de servicii sociale si medicale non profit, reunite in 9 retele europene (una dintre acestea fiind Caritas Europa), a adresat o scrisoare Presedintelui Comisiei Europene Dl Jean-Claude Juncker in care sublinia rolul important pe care il au serviciile sociale  in transformarea celor mai vulnerabile persoane, excluse social, in membrii activi ai societatii prin angajare, formare profesionala si educatie....

IN LUCRU: Memorandum de Intelegere intre Germania si Romania care să vizeze o piaţă a muncii incluziva, în sprijinul tinerilor, vârstnicilor şi al persoanelor din grupurile vulnerabile.

Dna Andrea 2014 10 02-foto2Nahles, ministrul federal al Muncii şi Afacerilor Sociale din Germania a inceput discutiile cu ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice pentru semnarea unui memorandum de înțelegere care să vizeze o piaţă a muncii inclusive, în sprijinul tinerilor, vârstnicilor şi al persoanelor din grupurile vulnerabile. Aflat pentru două zile în Romania, vizita ministrului federal al Muncii din Germania, , a avut ca scop continuarea dialogului româno-german ....

SOLUTIE?! PRO sau CONTRA? Cei mai saraci dintre concetatenii nostri (peste 3 milioane de romani) primesc, incepand din octombrie 2014, cupoane pentru ajutoare alimentare de la UE. CAT?  Valoarea coșului de alimente este de aproximativ 128 lei și va fi oferit o singură dată pe an!!!

2014-10-22 foto1Intre a sustine dezvoltarea serviciilor sociale si a extinde programul de ajutorare prin alimente a persoanelor defavorizate, Ministrul Rovana Plumb anunta cu satisfactie “vestea buna ca am reuşit să mărim cu aproximativ 700.000 numărul de beneficiari care vor primi cupoane pentru alimente” în cadrul Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, finanţat din „Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane” (FEAD), un fond special creat de Uniunea Europeană pentru acordarea de ajutoare materiale persoanelor defavorizate. “Astfel, dacă în 2013 beneficiau doar 2,6 milioane persoane, de acum numărul total va ajunge la peste 3,3 milioane.

Forumul Naţional ONG 2014, încheiat cu promisiuni: ONGurile au promis că vor ține cont mai mult de prioritățile românilor, iar autoritățile, că vor respecta sugestiile societății civile

Detalii aici

NOU: platforma de fundraising online pentru ONG-uri

logo-ro este platforma care ajută oamenii de bine să strângă fonduri pentru proiectele ONG-urilor care aduc schimbare în comunitate. Utilizeaza si acest instrument de de strangere de fonduri pentru proiectele organizatiei tale.

events-iconEVENIMENTE

• Brussels, 06/11/2014: Tema dedicata celei de a 6-a ediții a Conferinței Europene privind serviciile personale și la domiciliu este reconcilieirea / echilibrul dintre  muncă/viata profesionala si viața de familie în Europa.

Detalii aici

• Bucuresti, 27-28/11/2014:  Forumul Societatii Civile din Europa Centrala si de Est va reuni cele mai active organizatii ale societatii civile din Europa Centrala si de Est, precum si actori-cheie din institutiile europene (Comisia Europeana, Parlamentul European, Consiliul Europei) pentru a dezbate si anticipa viitorul democratiei si societatii civile in Europa. Suntem bucurosi sa anuntam ca printre personalitatile care au confirmat deja participarea sunt Adam Michnik si Andrei Plesu.

Agenda Forumului aici

• Brussels, 09/12/2014: EASPD organizează în colaborare cu Platforma Socială o audiere în Parlamentul European cu privire la clauza socială orizontală a UE. Evenimentul se va concentra pe un studiu scris de Profesor Nikolaus Dimmel privind modul în care clauza socială ar putea fi folosita pentru a crearea unei Europe sociale.

Detalii aici

Copyright 2012 Newsletter Nr. 5, Caritas Romania/Fond ONG - Proiect ONGuri mai puternice impreuna! (2). Confederatia Caritas Romania