Newsletter Nr. 4, 2014, Caritas Romania/Fond ONG - Proiect ONGuri mai puternice impreuna!

2014 logo MILION DE STELEUn Milion de Stele, editia 2014 - cel mai amplu gest de caritate din Romani

Organizatiile Caritas din Romania organizeaza in 45 de localitati din Romania cel mai amplu gest de caritate din Romania: Un Milion de Stele. Evenimentul ajuns la cea de-a sasea editie nationala, debuteaza incepand cu ora 17:00 si este dedicat persoanelor nevoiase, familiilor sarace, copiilor cu nevoie speciale, seniorilor. Peste 20.000 de voluntari si sustinatori au contribuit la editia trecuta, pentru a sustine persoanele nevoiase. In gestul lor de solidaritate au fost aprinse milioane de candele ale solidaritatii si recunostintei si in doua zile au fost stranse fonduri in valoare de 67.000 de RON. Aceste fonduri au ajutat ajutat mii de persoane nevoiase care au primit pachete cu alimente, sprijin medical si social.

OpportunityIconOportunitate de parteneriat pentru ONGurile din domeniul social in vederea finantarii de proiecte adresate grupurilor vulnerabile

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), urmeaza sa lanseze un apel prin care vor acordate fonduri pentru grupuri vulnerabile precum: persoane fără adăpost, categorie care include şi persoanele de vârsta a treia, dar şi tineri cu vârste de peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, imigranţi, refugiaţi şi persoane care solicită azil.

min ueMinisterul Fondurilor Europene invită organizațiile interesate sa isi depuna candidatura pentru Comitetul de Coordonare pentru Managementul Acordului de Parteneriat 2014 – 2020

Ministerul Fondurilor Europene a început demersurile pentru constituirea Comitetului de Coordonare pentru Managementul Acordului de Parteneriat 2014 - 2020 (CCMAP).

„Comitetul de Coordonare pentru Managementul Acordului de Parteneriat 2014 - 2020 va fi primul nivel de coordonare strategică a utilizării fondurilor europene de care dispune România în perioada de programare 2014 – 2020. Acest for va asigura analiza coerența intervențiilor şi complementaritatea acestora în toate fazele implementării. În consecinţă, invit toate organizaţiile din mediul public şi privat, interesate de cheltuirea eficientă a celor 43 miliarde de euro de care dispune ţara noastră în perioada de programare să îşi depună candidaturile în vederea selectării membrilor care vor constitui acest for de coordonare a implementării fondurilor europene”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

forum ong 201416-17 octombrie 2014, Eveniment aniversar: 20 de ani de la primul Forumul Naţional ONG din România!

CENTRAS, împreună cu partenerii săi, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vărstnice, prin Ministrul pentru Dialog Social, şi Fundaţia Dignitas, au plăcerea să vă invite la ediţia a 14-a a Forumului Naţional ONG.

Evenimentul va avea loc în Bucureşti, în zilele de 16-17 octombrie 2014, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, strada Izvor nr. 2-4.

cercetare aid ongCERCETARE: perceptia publica privind relatiile dintre autoritatile publice nationale si organizatiile societatii civile

Agenţia pentru Informarea şi Dezvoltarea Organizaţiilor Neguvernamentale (AID-ONG) in colaborare cu Centrul de Resurse pentru Organizatii Neguvernamentale - CENTRAS si Departamentul de Management, Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor (FEAA), Universitatea de Vest, Timisoara si-au propus sa cerceteze perceptia publica privind relatiile dintre autoritatile publice nationale si organizatiile societatii civile (OSC), respectiv modul in care capacitatea organizationala a celor din urma afecteaza aceasta perceptie. Organizatiile ce fac obiectul acestei cercetări pot lua diverse forme juridice: asociatii (cu sau fara activitati comerciale), fundatii, federatii, cooperative, societati mutuale.

trasnparenta ongIn Romania, guvernarea deschisa nu este respinsa public de nimeni, dar nici nu beneficiaza de o abordare coerenta

In Romania, guvernarea deschisa nu a facut si nu face parte din programul niciunui partid, al niciunei institutii. Paradoxal, nici actualul prim-ministru, in administratia caruia subiectul a dobandit pentru prima data o forma concreta, nu promoveaza si nu isi asuma incurajarea participarii publice, colaborarea dintre cetateni si  institutii si transparentizarea institutiilor.

„Guvernarea deschisa nu este respinsa public de nimeni, dar nici nu beneficiaza de o abordare coerenta.", subliniaza raportul „Guvernare deschisa si date publice deschise in Romania", publicat la data de 30 septembrie, de Fundatia pentru o Societate Deschisa.

Copyright 2012 Newsletter Nr. 4, Caritas Romania/Fond ONG - Proiect ONGuri mai puternice impreuna!. Confederatia Caritas Romania