Newsletter Nr. 7, 2014, Caritas Romania/Fond ONG - Proiect ONGuri mai puternice impreuna!

CARITAS ROMÂNIA VĂ UREAZĂ SĂRBĂTORI FERICITE!

bFelicitare Craciun Caritas RO 2014

INIȚIATIVĂ: ONGurile furnizoare de servicii sociale semnaleaza lipsa unei metodologii transparente de evaluare a dosarelor depuse pentru subventionarea unitatilor de asistenta sociala pe anul 2015

subventions olga chernetskayaPeste 50 de organizatii neguvernamentale acreditate ca furnizori de servicii sociale pentru grupurile vulnerabile si reunite in retele formale si informale au primit raspunsuri oficiale din partea Ministreului Muncii, Familie, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice prin care sunt informate ca au fost respinse de la acordarea de subventii pentru anul 2015. Dincolo de faptul ca in ultimii anii finantarea serviciilor sociale este din ce in ce mai redusa, anul acesta motivele respingerii invocate de catre Comisia de evaluare si selectionare a asociatiilor si fundatiilor pentru acordarea subventiilor / 2015 sunt discutabile.

RECUNOAȘTERE: Directiva Comisiei Europene privind achizițiile publice recunoaște caracterul specific al serviciilor sociale

European flag in Karlskrona 2011Serviciile sociale joacă un rol important în protecția socială și în responsabilizarea oamenilor de a gestiona sau de a depăși situațiile dificile cu care se confruntă. În funcție de țară, serviciile sociale publice pot fi organizate și finanțate în diferite moduri la se care pot aplica regulile pieței unice europene. Exista o continua dezbatere cu privire la complexitatea sectorului serviciilor sociale și cu privire la măsura în care legislația UE ar trebui să se aplice in sectorul serviciilor sociale

OPORTUNITATE: Încep înscrierile la Gala Premiilor Participării Publice, ediția din 2015!

logo1Gala Premiilor Participării Publice demonstrează că poți să ai un cuvânt de spus în deciziile care te privesc! Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe premiază la G3P cetățeni, organizații și autorități publice care demonstrează prin exemplul propriu că prin participare publică putem produce schimbări durabile pentru România – o țară în care cetățenii sunt interesați de ce se întâmplă în jurul lor, cer socoteală autorităților publice pentru decizii care îi privesc direct, iar autoritățile sunt deschise spre o comunicare reală cu cetățenii.

SALVATI DATA - 10-12 Februarie, 2015

Forumul Serviciilor Sociale din Romania

Copyright 2012 Newsletter Nr. 7, Caritas Romania va ureaza Sarbatori Fericite!/Fond ONG - Proiect ONGuri mai puternice impreuna!. Confederatia Caritas Romania