Trei documente care vizeaza domeniul social aflate în dezbatere publică
Primul document este reprezentant de Strategia Națională privind Incluziunea Socială și Reducerea Sărăciei 2014 – 2020. Acesta este public până în data de 10 februarie 2015. Guvernul României s-a angajat să contribuie la acest obiectivul european de reducere a sărăciei prin reducerea populaţiei expuse riscului de sărăcie după transferuri sociale (PERS) cu 580.000 de persoane, de la 5,01 milioane în 2008 la 4,43 de milioane în 2020.
Citeste mai mult
________________________________________________________________
Forumul Serviciilor Sociale aduce împreună autorităţiile şi ONGurile pentru elaborarea unui model sustenabil de finanţare a serviciilor social
Confederația Caritas România, promotor al proiectului „ONG-uri mai puternice împreună! - Lobby și advocacy pentru crearea de oportunități egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale în accesarea finanțărilor publice”, organizează Forumul Serviciilor Sociale, care va avea loc la Braşov în perioada 10 - 12 februarie 2015.
Citeste mai mult
________________________________________________________________
S-a lansat runda a doua a cererii de propuneri de proiecte din cadrul Schemei de grant pentru ONG-uri
Consorțiul format din KEK-CDC Consultants (www.kek.ch), Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.fdsc.ro) și Fundația pentru Parteneriat (www.repf.ro), în calitate de Organism Intermediar Elvetian pentru administrarea Fondului Tematic pentru Participarea Societatii Civile, anunță lansarea rundei a doua a Cererii de propuneri de proiecte din cadrul Schemei de grant pentru ONG-uri.
Citeste mai mult
________________________________________________________________
Ministerul Fondurilor Europene a prezentat bilanțul absorbției fondurilor structurale și de coeziune
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici a prezentat bilanțul anului 2014 cu privire la absorbția fondurilor structurale și de coeziune. Rata de absorbţie curentă a fondurilor structurale şi de coeziune a ajuns la aproximativ 52% la finalul anului 2014. Suma solicitată Comisiei Europene pentru a fi rambursată României a ajuns la aproximativ 10 miliarde de euro iar suma totală încasată de România din fondurile alocate a ajuns la 10,73 miliarde de euro, valoare care include avansurile și rambursările.
Citeste mai mult
|