Newsletter Nr. 9, 2014, Caritas Romania/Fond ONG - Proiect ONGuri mai puternice impreuna!

 

This email contains graphics, so if you don't see them, view it in your browser.

header2

Newsletter Nr. 9, 2014, Caritas Romania/Fond ONG - Proiect ONGuri mai puternice impreuna!

 
 
 

Promotor:

Confederatia

Caritas Romania

este o organizatie neguvernamentala de tip retea, formata din 10 membri, cu o istorie de 20 ani, ce abordeaza sistematic şi structurat problemele sociale ale comunitatilor raspunzand nevoilor persoanelor aflate in dificultate.

www.caritas.org.ro

________________________

Parteneri:

Caritas Alba Iulia

www.caritas-ab.ro

Caritas Satu Mare

www.caritas-satumare.ro

Caritas Norway

www.caritas.no

Fundatia Pentru Voi

www.pentruvoi.ro

Fundatia Alaturi de Voi

www.alaturidevoi.ro

 

 

 
 
 
imgs caritas2

     Cuprins:

 

 

 ________________________________________________________________

 

Concluziile Forumului Serviciilor Sociale, Februarie, 2015: Este nevoie urgenta de proceduri clare de finantare a servicilor sociale!

forumul serviciilor sociale caritasFurnizorii publici si privati solicita autoritatiilor reglementarea procedurilor de contractare si finantare a serviciilor sociale adresate persoanelor vulnerabile. În cadrul Forumului Serviciilor Sociale, care s-a desfăşurat la Braşov în perioada 10 - 12 februarie 2015, autorităţi şi ONGuri din întreaga ţară au formulat solicitari privind reglementarea procedurilor de contractare si finantare a serviciilor sociale.

Citeste mai mult

_____________________________________________________________________________

Sesiuni de informare pentru a doua runda a Cererii de propuneri de proiecte din cadrul Schemei de grant pentru ONG-uri


sesiuni granturi elevetineConsortiul format din KEK-CDC Consultants, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Fundatia pentru Parteneriat, in calitate de Organism Intermediar Elvetian pentru administrarea Fondului Tematic pentru Participarea Societatii Civile, a anuntat organizarea sesiunilor de informare din cadrul rundei a doua a Cererii de propuneri de proiecte din cadrul Schemei de grant pentru ONG-uri.

 

Citeste mai mult

 
 ________________________________________________________________

Legea economiei sociale – incertitudine si birocratie

economie socialaProiectul de lege privind economia socială propus de Guvern în decembrie 2013 se află în ultima fază a dezbaterilor în Camera Deputaților, cameră decizională.Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV)a propus, în urmă cu circa două săptămâni, introducerea mai multor amendamentela proiectul legii economiei sociale, aflat în dezbatere la Camera Deputaților. ONG-urile sunt împotriva noilor amendamente, pe care le consideră „catastrofice” pentru economia socială din România.

 

Citeste mai mult

___________________________________________________________

 

Angajaţi din servicii sociale publice şi private au dezbatut, la Poiana Braşov, despre cooperarea în domeniul asistenţei sociale

MMFPSV intalnire

 

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a organizat, în perioada 11 – 13 februarie 2015, un grup de lucru cu tema “ Comunicare și cooperare în vederea promovării incluziunii sociale”, în cadrul proiectului“EUROPA INCLUSIVĂ - Initiaţive regionale sustenabile”. Evenimentul are loc la Rina Tirol Hotel din Poiana Brașov. La reuniune au participat persoane cu funcţii de conducere și de execuție selectate din administraţia publică locală, din organizaţii ale societăţii civile, precum şi din agenţii publice sau private care furnizează servicii sociale şi de ocupare grupurilor vulnerabile.

 

Citeste mai mult

________________________________________________________________

Soluții pentru accelerarea absorbției fondurilor europene și optimizarea utilizarii lor

 

eu fonduriIn vizita efectuata la finalul lunii ianuarie la Bruxelles, Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a enunțat soluțiile prin care se dorește eficientizarea absorbției fondurilor europene. O prima prioritate este cea de a faza proiectele aflate in risc de a nu fi executate pana la finalul anului 2015. Proiectele vor fi imparțite in doua etape de implementare, pentru a solicita decontarea cheltuielilor eligibile facute pana la finalul anului 2015 din fondurile alocate pentru perioada de programare 2007 – 2013.

Citeste mai mult

________________________________________________________________

Trei axe POSDRU pentru romanii din diaspora

posdruMinisterul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), a lansat in consultare publica documentele necesare pentru lansarea a trei apeluri, care vor sprijini și romanii din diaspora. Ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici a declarat ca statul roman are obligaţia legala si morala sa guverneze si in numele lor. Pe cale de consecinţa, fondurile europene de care beneficiaza Romania sunt destinate inclusiv romanilor din diaspora.

Citeste mai mult

________________________________________________________________

 

 textbar

Asociațiile neguvernamentale se afla in cautarea sprijinului prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit. Cu cat asociatiile si fundatiile demareaza aceasta campanie din timp, cu atat sansele de a acumula resurse financiare sunt mai mari.

 

Prin facilitatea fiscala „2%”, pot direcționa 2% din impozitul pe veniturile de anul trecut atat romanii care au obținut venituri din salarii, cat și venituri din profesii libere și alte activitați. Tot ceea ce trebuie sa faca este sa completeze formularul 230 sau formularul 200 pana pe 25 mai și sa-l depuna la administrația financiara de care aparțin.

 

Vezi lista organizatiilor Caritas din Romania!

Cu putin poti sustine si tu actiunile caritabile!

 textbar nocomment

  • 24.4 % din romanii cu varsta sub 60 de ani se afla sub pragul saraciei.
  • Salariul anual al unui roman este printre cele mai mici din Uniunea Europeana, alaturi de cele ale bulgarilor, suma situandu-se in jurul cuantumului de 2000 de euro pe an. La acest capitol, elevetienii sunt cei mai bine platiti, aproximativ 31800 de euro pe an, urmati de norvegieni si luxemburghezi.
  • Costul fortei de munca este al doilea cel mai scazut din Europa, situandu-se la nivelul de 4,6 euro pe ora.
  • 30% din tinerii cu varsta cuprinsa intre 18-24 de ani se afla in risc de saracie iar 24.4 % din romanii cu varsta sub 60 de ani se afla sub acest prag. Astfel, un roman din patru, cu varsta sub 60 de ani intampina la ora actuala reale dificultati

Sursa: Eurostat

9BAR
LOGO V3

Not interested any more? Unsubscribe

 

 

Get a better hosting deal with a hostgator coupon or play poker on party poker
Copyright 2012 Newsletter Nr. 9, 2014, Caritas Romania/Fond ONG - Proiect ONGuri mai puternice impreuna!. Confederatia Caritas Romania
Joomla Templates by Wordpress themes free