Jumatate din populatia Norvegiei depune un volum de munca voluntara ce echiveleaza cu 115.000 de norme de munca

In Norvegia sunt ocupate in total 38.000 de norme intregi de munca in industria petroliera si 60.000 de norme intregi in invatamant. Norvegia este, astfel, tara a numeroase superlative, avand in vedere ca detine unul dintre cele mai dezvoltate sisteme de asistenta sociala din lume, dar este si tara cu cea mai mare implicare civica voluntara. Datele sunt obtinute in urma elaborarii „Raportului Norvegia-Romania, analiza comparative privind furnizarea si finantarea serviciilor sociale”, elaborat de Confederatia Caritas Romania, in cadrul proiectului „ONG-uri mai puternice impreuna!”

 

poza raport NO RO mic

Joi, 26 Martie, la Hotel Marshal Garden (Calea Dorobanti, nr. 50B), incepand cu ora 10:00, se va lansa raportul „Norvegia-Romania, analiza comparative privind furnizarea si finantarea serviciilor sociale”. Reprezentantii organizatiilor neguvernamentale din Romania, ai autoritatiilor locale si centrale, dar si specialisti in domeniul serviciilor sociale vor fi informati cu privire la caracteristiciile sistemului serviciilor sociale din Norvegia si asupra modelelor de buna practica. Obiectivul raportului de analiza comparativa a fost identificarea unor elemente de abordare a furnizarii si finantarii serviciilor sociale din Norvegia, cu potential de orientare in formularea unor politici publice de finantare a serviciilor sociale din Romania.

Evenimentul de va bucura de prezenta Excelentei Sale Dna Ambasador a Regatului Norvegiei, Excelenței Sale, Dna Tove Bruvik Westberg, Ambasadoarea Regatului Norvegiei în România, a dnei Ingrid Finess Evensmo, specialist Advocacy (Caritas Norvegia) si Dl Andras Marton (Confederatia Caritas Romania), autorul raportului.

 

Raportul a fost realizat în cadrul proiectului „ONG-uri mai puternice împreună! - Lobby și advocacy pentru crearea de oportunități egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale în accesarea finanțărilor publice” ce se derulează pe o perioadă de 20 de luni (1 aprilie 2014 – 31 noiembrie 2015) și este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Bugetul proiectului este în valoare totală de 163,890.35 Euro din care 88,71% reprezintă finanțare nerambursabilă. Proiectul este derulat cu susținerea partenerilor săi: Caritas Alba Iulia, Caritas Satu Mare, Caritas Norvegia, fundațiile Pentru Voi Timișoara și Alături de Voi România. Conținutul acestui raport nu reprezintă în mod necesar poziția a granturilor SEE 2009-2014.

 

Persoana de contact: Maria Crangasu, Coordonator Comunicare,

telefon: 0729 812 494, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. ,

Confederatia Caritas Romania

Get a better hosting deal with a hostgator coupon or play poker on party poker
Copyright 2012 Jumatate din populatia Norvegiei depune un volum de munca voluntara ce echiveleaza cu 115.000 de norme de munca. Confederatia Caritas Romania
Joomla Templates by Wordpress themes free