"Inainte de a pleca...Informeaza-te! Campanie dedicata cetatenilor romani care vor sa plece in Marea Britanie"

ghid byg mock

Înainte de a pleca...Informează-te!
 
Campanie dedicată cetățenilor români care vor să plece în Marea Britanie

 

DESPRE

Campania are ca scop informarea și educarea celor are încă nu au părăsit România pentru a încerca să îşi construiască un trai mai bun într-o ţară net dezvoltată din punct de vedere economic şi social. 

DE CE MAREA BRITANIE?

Printre ţările preferate de români se află şi Marea Britanie. Chiar dacă numărul cetăţenilor români nu este atât de mare ca cel din Italia şi Spania, datele obtinute de la Biroului Naţional de Statistică din Marea Britanie indică în august 2014, un număr total de 153.000 de cetățeni români şi bulgari angajaţi legal în Marea Britanie. Însă printre aceste statistici se află şi procente îngrijorătoare privind numărul cetăţenilor români care odată ajunşi în Marea Britanie se confruntă cu o realitate diferită de cea pe care se aşteptau să o găsească. Greutăţile şi provocările neplăcute pot apărea încă din primele zile, însă cu sfaturile şi pregătirea necesară, românii care se gândesc să emigreze le pot evita.

 

CINE?

 

Inițiatorul campaniei, în România, este organizația britanică "The Passage - to ending homelessness", alături de Confederația Caritas România. Proiectul, denumit la orgine "Before you Go", se derulează momentan în 5 țări: Marea Britanie, Lituania, Polonia, Bulgaria și România.

 

CUM?

 

În România, campania se derulează la nivel național, în 5 regiuni ale țării, cu ajutorul organizațiilor Caritas. Voluntarii și angajații Caritas diseminează mesajul campaniei în comunitățile de cetățeni români care au considerat măcar o dată să plece în Marea Britanie sau într-o altă țară europeană pentru a munci. În cadrul unor workshopuri informative desfășurate la nivel regional, este diseminat ghidul de informare pentru cetățenii români care vor să lucreze în Marea Britanie. "Înainte de a pleca...Informează-te! Ghid pentru cetățenii români care vor să plece în Marea Britanie". Ghidul poate fi consultat online si descărcat apasand butonul de mai jos:

 

 

 

 

 

 

 

DESCARCA GHIDUL 
"Inainte de a pleca...Informeaza-te! Ghid pentru cetatenii romani care vor sa plece in Marea Britanie"

buton descarca

CE SE ÎNTÂMPLĂ CÂND PLECI SĂ MUNCEȘTI ÎNTR-O ALTĂ ȚARĂ?

 

Doina Crângașu, Director Executiv al Confederației Caritas România, descrie în cuvântul de început al Ghidului câteva dintre aspectele care afectează viața cetățenilor români care emigrează în Marea Britanie pentru a munci:

 

"Mulţi dintre românii care pleacă din ţară, nu deţin nici măcar informaţiile şi actele de bază. Această situaţie conduce spre probleme majore precum inadaptarea în ţara de destinaţie, segregarea familială, abandonul şcolar timpuriu în cazul în care copiii sunt lăsaţi în grija bunicilor, unul sau ambii părinţi fiind departe de casă, probleme sociale şi de sănătate, până la delicte grave în cazul în care persoana emigrantă ajunge într-o stare critică din lipsa banilor şi a asigurărilor sociale.
Soluţiile prezentate în acest ghid de buzunar pot crea baza pentru o decizie informată pentru cei care doresc un cadru favorabil de şedere şi de muncă în altă ţară, însă cel mai important aspect pe care îl propune este evaluarea deciziei în repetate rânduri, din toate unghiurile, tocmai pentru a putea fi în siguranţă prevenind riscurile şi pentru a păstra familia unită."

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la: numerele de telefon 0729812494 sau 021/230 40 13 și pe adresele de e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

***

 

Confederația Caritas România, organizație neguvernamentală de tip rețea cu o istorie de 20 ani, are rolul de a reprezenta la nivel național și internațional cele 10 organizații Caritas active în România. Caritas abordează sistematic şi structurat problemele sociale ale comunitățiilor răspunzând nevoilor persoanelor aflate în dificultate. La nivel național, organizațiile Caritas derulează programe de asistență socială complexă: îngrijire socio-medicală la domiciliu, pentru bătrâni şi persoane cu dizabilități, educație pentru prevenirea dezastreleor naturale, intervenție directă în caz de calamități, asistență directă şi consiliere pentru familii, centre de zi pentru copii şi tineri, activități de integrare comunitară şi profesională pentru persoane defavorizate social. Confederația Caritas România este membră în rețelele internaționale și naționale: Caritas Internationalis, Caritas Europa și FOND.

Get a better hosting deal with a hostgator coupon or play poker on party poker
Copyright 2012 "Inainte de a pleca...Informeaza-te! Campanie dedicata cetatenilor romani care vor sa plece in Marea Britanie" . Confederatia Caritas Romania
Joomla Templates by Wordpress themes free